Bezienswaardigheden

In de directe omgeving zijn er veel leuke dingen om te doen, denk aan fietsen, wandelen en varen op een van de Hollandse plassen. Hier onder vind je nog een aantal leuke bezienswaardigheden om te bezoeken.

Leuke dingen om te doen

De Keukenhof is gevestigd op een gedeelte van het landgoed van Kasteel Keukenhof. Er zijn verschillende paviljoens met prachtige bloemenshows van snij- en potplanten. In twee winkels kunnen bloembollen worden gekocht. Er zijn meer dan 7 miljoen krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten, lelies en andere bolgewassen te zien. De bloembollen worden in drie maanden (oktober t/m december) geplant door veertig tuinmannen. Op 14km afstand van Logement Bilderdam. (Stationsweg 166a, Lisse)

De Keukenhof


Vogelpark Avifauna is het eerste en tevens een van de bekendste vogelparken ter wereld. Het park heeft veel groen en vijvers, een restaurant, en een grote speeltuin met vanouds de hoogste glijtoren van Nederland.  Stichting Vogelpark Avifauna zet zich in voor vogel- en natuurbescherming. Vanaf het park kunnen ook boottochten gemaakt worden. Op 9,3km afstand van Logement Bilderdam. (Hoorn 59, Alphen aan den Rijn)

Vogelpark Avifauna


Museumpark Archeon is een openluchtmuseum en educatief belevingspark dat het leven in Nederland tijdens de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen laat zien.
Het maakt daarbij gebruik van archeologische reconstructies, het naspelen van dagelijkse bezigheden waar bezoekers aan kunnen deelnemen (levende geschiedenis) en het tentoonstellen van originele historische voorwerpen. Op 12km afstand van Logement Bilderdam. (Archeonlaan 1, Alphen aan den Rijn)

Archeon


Art Gallery & studio Ada Gons Goosen 0.2 km
Wanneer je in Bilderdam bent, is het wel heel leuk een kijkje te nemen in deze galerie. In een prachtig oud pand heeft Ada Gons haar landelijke schilderwerken tentoon gesteld. Je kan hier terecht voor grotere schilderijen, maar ook voor kleine pocket formaat schilderijtjes als aandenken aan Bilderdam. Deze kan je dan gewoon in je rugzak meenemen. Als je geluk hebt, vertelt ze je nog een stukje geschiedenis van Bilderdam. Want als iemand alles van Bilderam af weet, en er vol enthousiasme over kan vertellen, dan is zij het wel.

Let op, de galerie is niet elke dag open. In de zomer is het elk weekend geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maar ook buiten openingstijd kan je daar vaak terecht. Je kan ze dan even bellen om een afspraak te maken. De kunstenares woont namelijk naast de galerie.

Galerie Bilderdam